نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

ما تعدادی دانشجوی جوان علوم پزشکی هستیم که در تلاشیم تا مباحث علمی را به زبان ساده و روان ترجمه کنیم.

۲۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

💉 طب اسلامی از دیدگاهی دیگر

🔺 (قسمت اول)
🔸مدتی است همه‌ی ما با مقوله ای تحت عنوان طب اسلامی و یا طب روایی روبرو شده‌ایم که چه بسا حواشی فراوانی از تجویز روغن بنفشه تا سوزاندن کتاب طب داخلی هاریسون را با خود به همراه داشته است.
در این سلسله مطالب قصد داریم تا به چیستی طب سنتی و طب اسلامی پرداخته و با بیان تفاوت‌های این دو و چالش‌های موجود تا حدودی به شفافیت اندیشه‌های شما عزیزان بیفزاییم.

❔ شاید بتوان گفت اولین سوالی که در این مجال مطرح می‌شود آن است که طب اسلامی چیست؟
🔹 عده ای طب اسلامی را طبی می‌دانند که در تاریخ و جغرافیای اسلامی رشد یافته و بالنده گشته است گرچه پایه و اساس آن از پیش از اسلام بوده باشد.
برای نمونه دکتر محمود خدا دوست مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در مصاحبه با ایکنا طب اسلامی را این گونه تعریف می کند:
«یک تعریف طب سنتی این است که بگوییم همان طب اسلامی است زیرا اوج شکوفایی طب سنتی ایرانی در دوران اسلامی بود و این امر به دوره تمدن اسلامی برگشته و همان طب اسلامی است.»
همچنین دکتر سید احمد امامی مدیر گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طب اسلامی را طب پرورش یافته در جغرافیای اسلامی دانسته و از ابن‌میمون یهودی نیز به عنوان یک طبیب اسلامی نام می‌برد.
عده ای دیگر طب اسلامی را طبی برآمده از آیات و احادیث می‌دانند و به این امر اعتقاد دارند که با استفاده از احادیث موجود پیرامون مسائل طبی و بهداشتی می‌توان یک نظام طبی کاملا جدید را بنا نهاد.
البته چندی است دیدگاهی جدید پیرامون طب اسلامی ایجاد شده است که در آن بیش از پرداختن به مسائل تکنیکی امر درمان به مسائل اندیشه‌ای و بنیادی پزشکی از جمله اخلاق در پژوهش‌های پزشکی، رابطه‌ی پزشک و بیمار، حق حیات و ... با دیدگاه اسلامی پرداخته می‌شود.
در هفته‌های آتی به تفکیک به هر یک از دیدگاه‌های فوق خواهیم پرداخت و به نقد آن‌ها خواهیم نشست.

با ما همراه باشید؛ ادامه دارد...

#علوم_انسانی 

✍🏻به قلم: مهدی یغمائی

#Medical_humanity
ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ شهریور ۹۹ ، ۲۰:۲۷
نشریه حاوی

🇬🇧 فارماکوپه انگلستان (BP)

اولین بار در سال 1864 ،این فارماکوپه در اثر توصیه یک دانشجوی پزشکی، تدوین و منتشر گردید. فارماکوپه BP، مجموعه‌ای از استانداردهای کیفیت، برای مواد دارویی می‌باشد و سالیانه چاپ می شود. این استانداردها توسط افراد یا سازمان‌هایی که در امر تحقیق، توسعه، ساخت و آزمایشات دارویی فعالیت می‌کنند، استفاده می‌شود و حاوی استانداردهای اجباری برای مواد موثره دارویی، اکسیپیان‌ها و فرآورده‌های فرموله شده می‌باشد. همچنین این فارماکوپه دارای یک سری نکات عمومی و مونوگراف‌ها (monographs ) ، پیوست‌هایی نظیر روش‌های اندازه‌گیری، واکنشگرها و... و نیز طیف‌های استاندارد IR مواد دارویی می‌باشد. فارماکوپه انگلستان بصورت کتاب و CD منتشر می‌شود و دسترسی online نیز امکان پذیر است. محتویات فارماکوپه BP با USP از لحاظ فهرست مطالب شباهت دارد.

🔴 تفاوت‌های فارماکوپه انگلستان با USP
در فارماکوپه BP روش‌های آزمایش ارزان‌تری ارائه شده است.
فارماکوپه BP برخلاف فارماکوپه USP دارای طیف مادون قرمز مواد دارویی ، فرآورده‌های دارویی، اطلاعات دارویی و اثر درمانی می‌باشد.
جامعه داروسازان انگلستان فارماکوپه‌ای به نام C.P.B ( Codex Pharmaceutical British) را منتشر کرد که اولین نسخه آن در سال 1907 منتشر شد. C.P.B شامل داروها و مواد کمکی آن‌ها، داروهای ایمنولوژیکی و فراورده‌های مرتبط، فراورده‌های خونی انسان و لوازم بخیه زدن بود. کمیسیون داروها در سال 1972 توصیه کرد که فارماکوپه انگلستان از این پس تنها مجموعه‌ای از استانداردهای رسمی داروها در انگلستان باشد و BPC وضعیت خود را به عنوان یک کتاب رسمی از دست داد. نسخه فعلی این کتاب، چاپ دوازدهم آن است که در سال 1994 منتشر شده است.

🇪🇺 فارماکوپه اروپا (EP) European Pharmacopeia
فارماکوپه اروپا (Ph. Eur.) مرجع واحد برای کنترل کیفیت داروها است. استانداردهای رسمی منتشر شده در این زمینه مبنای علمی برای کنترل کیفیت در کل چرخه عمر یک محصول را فراهم می‌کند. همانطور که در کنوانسیون شورای داروسازی اروپا و در قوانین دارویی اتحادیه اروپا و ملی آمده است، اجرای استانداردهای کیفیت مطرح شده این فارماکوپه در تمام کشورهای عضو امضا کننده کنوانسیون اجباری است. هم اکنون استاندارد‌های فارماکوپه اروپا در 38 کشور اروپایی قابل اجرا است و در بیش از 100 کشور جهان استفاده می‌شود.

🇮🇷 فارماکوپه ایران
این فارماکوپه بیشتر از فارماکوپه امریکا اقتباس شده است. در شرکت‌های داروسازی ایران بیشتر از فارماکوپه آمریکا و بعد از فارماکوپه انگلیس استفاده می‌شود .با این حال بعضی از شرکت‌های داروسازی از استاندارهای اختصاصی شرکت‌های مادر تحت لیسانس، هم استفاده می‌کنند.

ادامه دارد...


#کارآفرینی_و_صنایع‌دارویی
✍🏻به قلم: نگار یگانه خراسانی

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ شهریور ۹۹ ، ۲۰:۱۲
نشریه حاوی

🌱 تاثیر روغن دانه گل مغربی بر سندروم پیش از قاعدگی

🟢 گل مغربی (Oenthera biennis) گیاهی از خانواده اناگراسه‌ست که به دلیل باز شدن گل‌هایش در هنگام غروب به این نام خوانده می‌شود. روغن دانه‌های این گیاه دارای سیس لینوئیک اسید و سیس گامالینوئیک اسید هستند که در ساخت پروستاگلاندین‌ها استفاده می‌شوند.

🟢 سندروم پیش از قاعدگی، مجموعه‌ای از علائم جسمی و خلقی است که در فاز لوتئال سیکل قاعدگی اتفاق می‌افتد و تا زمان قاعدگی یا چند روز بعد آن ادامه پیدا می‌کند. این علائم از فرد به فرد متفاوت هستند و می‌توانند شامل علائم جسمی مثل کرمپ‌های شکمی، نفخ، آکنه، سردرد و علائم خلقی مثل افسردگی، بی‌قراری، پرخاشگری، کاهش انگیزه و فراموشی و... باشند.

🟢 گرچه علت اصلی این سندروم نامشخص است ولی دانشمندان بر این باورند که افزایش یا حساسیت به سطح پرولاکتین در بروز این علائم موثر است. پروستاگلاندین E1 مانع از اثر محرک پرولاکتین می‌شود (که در فاز لوتئال به اوج خود می‌رسد) و در بهبود علائم نقش دارد.

🟢 یک پژوهش بالینی دوسوکور بر روی دو گروه ۳۸ نفره (گروه دریافت‌کننده روغن گل مغربی و گروه شاهد) زنان اصفهانی، پس از تجویز به مد‌ت دو سیکل متوالی ۱۴ روز قبل از قاعدگی وضعیت جسمی و روانی آن‌ها رصد شد. تفاوت معناداری از نظر بهبودی علایم در گروه دریافت‌کننده دارو، قبل و پس از درمان مشاهده شد‌. در حالی‌ که این تفاوت در گروه شاهد مشاهده نشده بود.

🟢 کپسول‌های حاوی روغن گل مغربی در بازار دارویی ایران با نام‌های تجاری مختلف موجود است، که علاوه بر بهبود علائم pms در بهبود علائم یائسگی، کاهش سرطان پستان، آرتریت روماتوئید و التهابات پوستی نیز کاربرد دارد.

🟢 این دارو نباید با سایر داروهای ضدانعقاد خون، یا برای بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی تجویز شود. عوارض جانبی احتمالی ناشایع است، تنها در بعضی افراد عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و نفخ بروز پیدا کرده است.

#داروسازی_سنتی
✍🏻به‌قلم: طنین نوراللهیان
📚منابع: ۱ - ۲ 

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ شهریور ۹۹ ، ۱۹:۵۷
نشریه حاوی

ایمونوتراپی با CAR T Cell دوگانه جدید، امیدی تازه برای درمان قطعی ایدز

این مطالعه توسط محققان دانشگاه هاروارد، MIT و موسسه MGH انجام شده و اخیرا در مجله Nature چاپ شده است.

🔴 ایدز یک بیماری اپیدمیک جهانی است که بیش از 35 میلیون نفر به آن مبتلا هستند. درمان فعلی این بیماری Antiretroviral therapy (ART)است، که بیماری را کنترل کرده و علائم و قابلیت انتقال آن را از بین می‌برد. اما در این روش در صورت قطع دارو، بیماری دوباره پیشرفت می‌کند و می‌تواند همچنان مرگبار باشد. دلیل این امر وجود کپی‌هایی از ژنوم ویروس به صورت ذخیره در DNA سلول‌های آلوده است. این ذخایر یکی از مشکلات اصلی در درمان قطعی ایدز هستند.

🔴 استفاده از CAR T Cell ها، یک روش ایمونوتراپی بسیار قوی است که در حال حاضر در درمان سرطان استفاده می‌شود. در این روش سلول‌های T مهندسی می‌شوند تا گیرنده‌های خاصی (CAR) را بیان کنند و به این وسیله سلول‌های مشخصی در بدن را شناسایی و علیه آن‌ها پاسخ ایمنی ایجاد کنند.

🔴 محققان در این مطالعه تلاش کرده اند تا CAR T Cell هایی بسازند که برای سلول‌های آلوده به ویروس HIV اختصاصی باشند. این سلول‌هایT باید بتوانند در بدن برای مدت نسبتا طولانی زنده بمانند، تولید مثل کنند، سلول‌های آلوده را به سرعت حذف کنند و در عین حال خودشان به HIV آلوده نشوند. ( ویروس HIV در بدن به همین نوع از T Cell ها حمله می‌کند.)
برای محقق شدن این امر، ژن 3 پروتئین به ژنوم سلول‌های T اضافه شده است. پروتئین C34-CXCR4 و دو گیرنده‌ی CAR.
هر کدام از این گیرنده‌ها CAR دارای یک CD4 است که به آن کمک می‌کند سلول‌های آلوده به HIV را شناسایی کند و علاوه بر آن هر گیرنده‌ی CAR دارای یک قسمت تحریکی است که ایجاد پاسخ می‌کند. قسمت تحریکی در اولین گیرنده، 4-1BB domain است که تقسیم سلولی را تحریک می‌کند و در دومین گیرنده، CD28 وجود دارد که باعث ایجاد پاسخ ایمنی می‌شود.
پروتئین C34-CXCR4 که در مطالعات قبلی کشف شده است، باعث مصونیت سلول‌های T به ویروس HIV می‌شود.

🔴 بدین ترتیب CAR T Cell های دوگانه‌ای تولید شدند که در صورت مواجهه با سلول‌های آلوده به HIV تقسیم می‌شوند، پاسخ ایمنی ایجاد می‌کنند و خودشان آلوده نمی‌شوند. مطالعات روی موش‌های مبتلا به ایدز نشان داده است که ایمونوتراپی با این CAR T Cell ها همراه با روش ART باعث سرکوب سریع ویروس و در نتیجه کاهش ذخایر آن در ژنوم می‌شود.

این نتایج می‌تواند نوید بخش دستیابی به یک درمان قطعی برای بیماری ایدز در آینده نزدیک باشد.

#بیوتکنولوژی
✍️ به قلم فرزانه خالقی
منبع: sciencedaily

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ شهریور ۹۹ ، ۱۹:۴۹
نشریه حاوی

 

🟡 واژه «خلق‌وخو» به تفاوت‌های زیست شناختی افراد، در بازخورد‌های احساسی و رفتاری آن‌ها به جهان، اشاره می‌کند.

🟢 در نوزادی، خلق‌وخو به عنوان بنیانی برای شخصیت آینده عمل می‌کند.
برای مثال، نوعی خاص از خلق‌وخو، به نام «عدم بروز احساسات (BI)»، با رفتارهایی چون: احتیاط، ترس و دوری از افراد، اشیا و موقعیت‌های ناآشنا وجود دارد.
ثابت شده که کودکان دارای BI، خطر بیشتری برای دوری‌گزینی از اجتماع در آینده و ابتلا به ناهنجاری‌های اضطرابی، نسب به کودکان دیگر دارند.

🟢 طی یک پژوهش، محققین نوزادان را از نظر BI در 14 ماهگی و سپس مجددا در 15 سالگی بررسی کردند.
داده‌های نوروفیزیولوژیک (در این آزمایش، پالس های الکتریکی منفی ثبت شده از مغز در پاسخ به خطاها) جمع‌آوری شد و برای تحلیل یک شاخص به نام «منفّیت مرتبط با خطا (ERN)» مورد استفاده قرار گرفت. ERN نشاندهنده‌ی حساسیت افراد به یک خطا است. مقدار بالای ERN با اختلالاتی چون اضطراب و مقدار پایین آن با شرایطی چون رفتار‌های ناگهانی و مصرف مواد مرتبط بود.

🟢 افراد شرکت‌کننده در این پژوهش مجددا در 26 سالگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. پژوهشگران دریافتند که BI در 14ماهگی می‌تواند یک شخصیت کم‌حرف، دارای روابط عاشقانه کم و روابط اجتماعی کمتر با دوستان و خانواده را در 26 سالگی پیش‌گویی کند.

🟢 این مطالعه نشان‌ دهنده‌ی پایداری بالای خلق‌وخوی دوران آغازین زندگی در بزرگسالی است و مشخص می‌کند که شاخص‌هایی چون ERN می‌توانند در شناسایی افرادی که در معرض خطرِ بیشترِ ابتلا به برخی اختلالات هستند، کمک کننده باشند.

#بهداشت_و_سلامت‌روان
✍🏻به قلم: نیما شاکری
📚منبع: موسسه ملی بهداشت روان امریکا 

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ شهریور ۹۹ ، ۱۹:۴۴
نشریه حاوی

فناوری نانو در پزشکی: کوچک‌تر و دقیق‌تر می‌شود

ما در طلوع عصر پزشکی نانو زندگی می‌کنیم. نانوذرات و دستگاه‌های نانو به زودی به عنوان سیستم‌های دقیق ارسال دارو، ابزارهای درمان سرطان یا جراحان کوچک فعالیت خواهند کرد.

▫️ نانوروبات‌ها صبحانه را با گلبول‌های قرمز و سفید خون صرف می‌کنند
هنگامی که من کودک بودم ، یکی از مجموعه‌های تلویزیونی مورد علاقه من یک انیمیشن فرانسوی بود. به نظر من جالب بود که چگونه سازندگان انیمیشن، بدن انسان را به عنوان ساختاری تصور می‌کنند که ماشین‌های کوچک از طریق رگ‌های انسان شناور می‌شوند، جرثقیل‌های چنگالی روی دندان‌ها و باکتری‌ها کار می‌کنند در حالی که هیولاهای کوچک سعی در حمله به سلول‌های فردی بی‌گناه دارند و گلبول‌های سفید خون به عنوان سربازان آموزش دیده از بدن دفاع می‌کنند.
حال، تصور کنید که همه این‌ها ممکن است در زندگی واقعی اتفاق بیافتد... مثل قفسی در مقیاس نانو که انسولین را خارج می‌کند اما مورد حمله سیستم ایمنی قرار نمی‌گیرد یا نانوروباتی که برای درمان پارکینسون، دوپامین را مستقیما به ساقه مغز تحویل می‌دهد یا انجام شیمی درمانی به صورتی که سلول‌های سالم مورد تهاجم قرار نگیرند. آیا می‌توانید تصور کنید که ربات‌های میکروسکوپی در داخل بدن شما هشدارهایی را به تلفن هوشمندتان ارسال کنند که احتمال ایجاد بیماری را به شما هشدار دهند؟

▫️ به نظر می رسد ایده‌ای از یک رمان علمی-تخیلی بیرون آمده است
اگر فکر می کنید نانو ربات‌ها و نانوذرات مهندسی شده تنها بخشی از دنیای خلق شده توسط ژول ورن یا گرگ ایگان است، شاید در مورد برندگان جایزه نوبل شیمی 2016 چیزی نشنیده باشید.
جایزه نوبل به دلیل تولید مولکول‌هایی با حرکات قابل کنترل به دانشمندان Jean-Pierre Sauvage ، Sir J. Fraser Stoddart و Bernard L. Feringa اعطا شد.
گرچه فناوری نانو مولکولی هنوز در مراحل ابتدایی است، اما با اعطای جایزه نوبل به این سه دانشمند، آکادمی سلطنتی علوم سوئد به توانایی عظیم فناوری نانو اعتراف می‌کند.
بنابراین، فناوری نانو در پزشکی چگونه به وضعیت فعلی خود رسیده و چگونه می‌تواند مفهوم مراقبت‌های بهداشتی را در آینده تغییر دهد؟
فناوری نانو «بیولوژیکی» که اساساً از DNA و ماشین آلات زندگی برای ایجاد ساختارهای منحصر به فرد ساخته شده از پروتئین یا DNA (به عنوان یک ماده ساختمانی) استفاده می‌کند.
ربات‌های اریگامی مبتنی بر DNA
یکی از آزمایشات آینده نگرانه ثابت کرد که نانوربات‌های مبتنی بر DNA می‌توانند در سوسک زنده وارد شوند و بعداً عملیات منطقی را بر اساس دستور از جمله آزاد سازی یک مولکول ذخیره شده در آن انجام دهند. به چنین نانوربات‌هایی، ربات‌های اریگامی نیز گفته می‌شود، زیرا می‌توانند داروها را درون بدن حمل کرده و تحویل دهند، در نهایت می‌توانند برنامه‌های پیچیده‌ای از جمله تشخیص یا درمان را انجام دهند.
یکی از حیرت انگیزترین شاهکارها دقت تحویل و کنترل این نانوربات‌ها است که معادل یک سیستم رایانه‌ای است. مورد دیگر این است که همان اصول اولیه طراحی که برای قطعات معمولی ربات اعمال می‌شود، می‌تواند بر روی DNA نیز اعمال شود.

ادامه دارد...

#نانو‌تکنولوژی
✍🏻به قلم:امیرمحمدنوریان
📚منبع: MedicalFuturist

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۹ ، ۱۹:۰۴
نشریه حاوی

🔆 سقط جنین از نگاه ادیان (بخش دوم)

🟢 مسیحیت:
تعالیم مسیحیت در طول قرون ثابت نبوده و در دو قرن اول سقط‌جنین و بچه کشی معمول بوده و کلیسا با آن مخالفت می‌نمود. بعدها میان جنین شکل نایافته (بدون روح) و جنین روح دار تفاوت قائل شده‌اند.ابتدا زمانی میان‌روز چهلم و هشتادم بعد از بسته شدن نطفه و زمانی که مادر حرکت جنین را احساس کند زمان روح دار بودن جنین می‌دانستند. سپس با پیشرفت علم ، هفته 28 یعنی زمانی که جنین در صورت خروج از زهدان امکان زندگی دارد را به‌عنوان زمان ممنوعیت قانونی قتل جنین قراردادند. اگرچه عده‌ای در تلاش بودند این زمان را به 18 هفته کاهش دهند.
مذهب کاتولیک تنها مذهب مسیحی است که در این قرن احکام دقیقی درباره سقط‌جنین صادر نموده است و طبق آن در زمان بسته شدن نطفه یک زندگی منحصربه‌فرد تشکیل‌شده است و در نتیجه سقط در هرزمانی خطاست و از دیدگاه نظری زندگی رویان و جنینی به‌قدر زندگی مادر مهم است اما در عمل اگر لازم باشد یک پزشک کاتولیک حیاتی را به بهای حیاتی دیگر نجات دهد معمولاً مطابق رویه معمول زندگی مادر را نجات می‌دهد.

🟢 اسلام:
اسلام به حیات انسان ارج می‌نهد و به حفظ آن علاقه‌منداست بنابراین جز در مواردی که ادامه بارداری موجب مرگ مادر می‌شود سقط‌جنین را مجاز نمی‌داند. غزالی می‌گوید جلوگیری از بارداری مثل سقط‌جنین و یا زنده‌به‌گور کردن فرزند نیست چون آن جنایت بر موجودی حاصل‌شده و دارای درجه است. اگر این نطفه علقه و مضغه شود قبح این عمل بیشتر است و اگر روح در آن دمیده شود در زشتی جنایت افزوده می‌شود و نهایت این قبح درجایی است که جنین زنده از رحم مادر خارج شود
اما از نظر حقوقی در اسلام پس‌ازآنکه جنین به‌طور کامل تشکیل شد و روحی به آن داده شد نمی‌توان آن را سقط کرد مگر در مواردی که جان مادر در خطر باشد و عوامل اجتماعی و اقتصادی دلایل معتبری برای سقط‌جنین تلقی نمی‌شود. چنانچه خداوند در آیه 31 سوره اسرا می‌فرماید: وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکمْ خَشْیةَ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِیاکمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْأً کبیراً (31) (فرزندانتان را از بیم تنگدستی نکشید ما به آنان روزی می‌دهیم، یقیناً کشتن آنان گناهی بزرگ است) برداشت بسیاری از مسلمانان این بوده که این آیه شامل فرزندان متولد نشده نیز می‌شود.

#علوم_انسانی
✍🏻به قلم :نگار یگانه خراسانی

📚 منبع: و 2

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۹ ، ۱۸:۵۷
نشریه حاوی

🔸 ابتدا، به طور معمول داروها از مواد خام گیاهی تهیه می شدند. در نیمه دوم قرن نوزدهم، تغییرات ناگهانی و پیشرفت تکنولوژی، انقلاب صنعتی و نیز پیشرفت علوم پایه، به خصوص شیمی آلی سنتزی موجب شد شیمی آلی با سنتز بعضی از داروها، تاثیر خود را در دارودرمانی اثبات نماید .جداسازی بعضی از مواد موثره دارویی گیاهی، منجر به شناسایی ساختمان شیمیایی آن ها شد. در سال 1872 ، سنتز اسید سالیسیلیک از فنل، آغازی برای سنتز گروهی از ترکیبات ضد درد از جمله استیل سالیسیلیک اسید یا Aspirin (ASA) شد، که در سال 1899 این دارو به جامعه پزشکی معرفی گردید. از دیگر موادی که سنتز شد، مشتقات خواب آور باربیتوریک اسید با نام عمومی barbiturates بود. در نهایت نقش دانش شیمی در تولید مواد دارویی، موجب شد، شیمی آلی در آغاز ورود به قرن بیستم، جایگاه ویژه ای به خود اختصاص دهد. پیشرفت های علوم پایه و علوم کاربردی، موجب افزایش روز افزون تعداد داروها و پیچیده تر شدن ماهیت آن ها شد. این تحولات، تدوین استانداردهای پیشرفته در USP را ضروری ساخت تا با تضمین خلوص و کیفیت داروها، سلامت مصرف کنندگان تامین گردد.
🔸 کتاب USP)The United States Pharmacopeia) فارماکوپه رسمی داروسازی آمریکا است که اولین نسخه آن در سال 1820 در 272 صفحه و حاوی 217 ترکیب دارویی، چاپ شد. اولین چاپ USP به دو زبان انگلیسی و لاتین منتشر شد تا برای پزشکان و داروسازان کشورهای مختلف، قابل استفاده باشد. با انتشار آن، استانداردهای دارویی در سطح ملی امریکا تدوین شد. نخستین فارماکوپه امریکا، توسط پزشکان تدوین شده بود. در سال 1840 از داروسازان صاحب نظر نیز در تجدید چاپ دعوت شد. با انتشار اولین چاپ USP ، هنر و علم داروسازی و پزشکی، به نحو چشم گیری تحول یافت.
🔸 علاوه بر USP ، امریکا دارای فرمولری ملی یا (National Formulary ( NF نیز می باشد که از طرف جامعه داروسازان امریکا چاپ می شود و همزمان با چاپ نخستین فارماکوپه آمریکا، اولین استانداردهای ملی امریکا نیز منتشر شد. درگذشته NF ، حاوی روش تهیه داروها بود، اما در حال حاضر شامل منوگراف های اکسیپیان ها و افزودنی های غیردارویی مصرفی در داروسازی نیز می باشد. در حال حاضر دو کتاب USP و NF در هم ادغام شده و با عنوان

(USP–NF (The United States Pharmacopeia and The National Formulary منتشر می شود.این فارماکوپه هر 5 سال تجدید چاپ می شود و هر سال یک متمم (supplement) و در هر ماه یک ضمیمه برای متمم (Addendum to supplement ) چاپ می شود.

🔸 در USP وNF بسیاری از فراورده های دارویی (pharmaceutical products) موجود در بازار، بخصوص فراورده های متشکل از چند ماده موثره ( combinations of ingredients therapeutic) در مونوگراف های فرمولاسیون یا اشکال دارویی توصیف نشده است ولی اجزاء انفرادی این ترکیبات، به تنهایی در مونوگراف های این مجموعه، در متمم های آن، یا در کاربردهای دارویی مورد تائید سازمان غذا و داروی امریکا(FDA ( Drug and Food -Administration  آورده شده است. در فارماکوپه امریکا، علاوه بر داروها، استانداردهایی برای محصولات آرایشی - بهداشتی و مکمل های غذایی نیز ارائه شده است.
🔴 فارماکوپه HPUS (Homeopathic Pharmacopeia of the United States)
در امریکا علاوه بر ، USP- NF فارماکوپه دیگری به نام HPUS نیز منتشر می شود. این فارماکوپه توسط داروسازان و هومیوپاتیست ها (homeopathists ) و موسساتی قانونی که مسئول کنترل کیفیت داروهای هومیوپاتیک(homeopathic) هستند، استفاده می شود. فارماکوپه HPUS برای داروسازانی که داروهای حرفه هومیوپاتی (practice of homeopathy ) را تهیه می کنند، اساسی می باشد.

ادامه دارد ...

#کارآفرینی_و_صنایع‌دارویی
✍🏻به قلم: نگار یگانه خراسانی

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۹ ، ۱۸:۴۸
نشریه حاوی

🟢 صمغ‌ها، دسته‌ای از ترکیبات گیاهی هستند که به به طور وسیع در صنایع داروسازی استفاده می‌شوند. مزیت مواد طبیعی نسبت به سنتتیک‌ها، هزینه کمتر، زیست‌تجزیه‌پذیری، سمیت کمتر و در دسترس بودن آن‌هاست.

🟢 هنگام هیدرولیز صمغ‌ها از این ترکیبات مخلوطی از قند‌ها و اسید‌های اورونیک بدست می‌آید. کتیرا، کارایا، صمغ عربی، صمغ استرکولین، صمغ گزانتان و صمغ گوار نمونه‌ای از انواع صمغ‌ها هستند. صمغ‌ها به عنوان یک حامل در نقش سورفاکتانت عمل کرده و منجر به کاهش کلی زاویه تماس می‌شوند. صمغ اصلاح شده باعث افزایش انحلال می‌گردد.

🟢 در برخی مطالعات نشان داده شده است که صمغ کارایا با ویسکوزیته اصلاح شده می‌تواند یک حامل قوی در افزایش سرعت انحلال در داروی Glimepiride (داروی آنتی دیابتیک) باشد. این صمغ موجب کاهش سایز وکاهش خاصیت کریستالی دارو با متد solid dispersion و افزایش سرعت انحلال و ترپذیری در مقایسه با فرم معمول دارو شده است.

🟢 در مطالعه‌ای دیگر نشان داده شد که فراهمی زیستی و سرعت انحلال نیمودیپین به همراه صمغ اصلاح شده کارایا به روش (co-grinding mixture) درمقایسه با فرم معمول نیمودیپین، 4.3 برابر و میزان فراهمی زیستی 2.8 برابر افزایش یافته است.

به همین جهت مطالعه بیشتر در این زمینه می‌تواند به کاربرد بیشتر این نوع صمغ‌ها در داروسازی کمک نماید.

#داروسازی_سنتی
✍🏻به قلم:کامران شورگشتی
📚منابع: ۱  ۲  ۳ 

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ شهریور ۹۹ ، ۱۸:۴۰
نشریه حاوی

🔬دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، واکسنی ساخته اند که ویروس SARS-CoV-2 را هدف قرار می دهد.

🧫این واکسن برخلاف سایر واکسن های COVID-19 در حال توسعه ، به صورت تک دوز و از طریق بینی که اغلب محل اولیه عفونت است ، استفاده می شود. و در جلوگیری از عفونت در موش های مستعد ابتلا به کروناویروس جدید، مؤثر است.

🔻دکتر هربرت اس. گاسر ، استاد میکروبیولوژی مولکولی و آسیب شناسی می‌گوید: " موش ها به خوبی از بیماری محافظت شده اند و پاسخ ایمنی قوی در آن ها ایجاد شده است. و در بعضی از موش ها ، شواهدی از ایمنی استریل شده در قسمت هایی که هیچ نشانه ای از عفونت پس از برخورد با ویروس وجود ندارد، مشاهده می‌شود."

🔻آدنو ویروس ها اساس بسیاری از واکسن های تحقیقاتی مربوط به COVID-19 و سایر بیماریهای عفونی، مانند ویروس ابولا و سل هستند و سوابق ایمنی و کارآیی خوبی دارند. اما هنوز تحقیقات زیادی در زمینه القای واکسن از طریق بینی انجام نشده است.

🔻دکتر دیوید تی. کوریل، استاد برجسته سرطان شناسی: "همه واکسنهای دیگر آدنوویروس در حال توسعه برای COVID-19، با تزریق به عضله بازو یا ران انجام می‌شود. اما بینی مسیر جدیدی است، و نتایج ما شگفت آور و امیدوارکننده است. همچنین مهم است که تنها یک دوز واحد تولید چنین پاسخ ایمنی قوی می‌کند. واکسن هایی که برای محافظت کامل به دو دوز نیاز دارند ، کمتر موثر هستند زیرا برخی از افراد به دلایل مختلف ، هرگز دوز دوم را دریافت نمی کنند. "

🔻اگرچه واکسن آنفلوانزا به نام FluMist وجود دارد که از طریق بینی تحویل داده می شود ، اما از یک شکل ضعیف شده از ویروس آنفلوانزای زنده استفاده می کند و بنابراین نمی تواند در گروه های خاصی از جمله کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها توسط بیماری هایی مانند سرطان و HIV تجویز شود.
♦️در مقابل ، واکسن intranasal جدید COVID-19 در این مطالعه، از ویروس زنده با قابلیت تکثیر استفاده نمی کند، و آن را ایمن تر می کند.

🔻محققان این واکسن را از دو طریق تزریق عضلانی و ورود از بینی در موش‌ها مقایسه کردند.
تزریق عضلانی واکسن پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند که مانع از سینه پهلو می شود، اما از عفونت در بینی و ریه ها جلوگیری نمی کند. و این درحالی است که مسیر ورود از بینی، موجب جلوگیری از عفونت در دستگاه تنفس فوقانی -تحتانی ، بینی و ریه ها می‌شود و نشان می دهد که افراد واکسینه شده ویروس را گسترش نمی دهند یا عفونت دیگری ایجاد نمی کنند.

#بیوتکنولوژی
✍️ به قلم: نگار عمرانی
📚 منبع: sciencedaily

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۹۹ ، ۲۲:۱۲
نشریه حاوی