گل مغربی و تاثیر آن بر سندروم پیش از قاعدگی
🌱 تاثیر روغن دانه گل مغربی بر سندروم پیش از قاعدگی
🟢 گل مغربی (Oenthera biennis) گیاهی از خانواده اناگراسهست که به دلیل باز شدن گلهایش در هنگام غروب به این نام خوانده میشود. روغن دانههای این گیاه دارای سیس لینوئیک اسید و سیس گامالینوئیک اسید هستند که در ساخت پروستاگلاندینها استفاده میشوند.
🟢 سندروم پیش از قاعدگی، مجموعهای از علائم جسمی و خلقی است که در فاز لوتئال سیکل قاعدگی اتفاق میافتد و تا زمان قاعدگی یا چند روز بعد آن ادامه پیدا میکند. این علائم از فرد به فرد متفاوت هستند و میتوانند شامل علائم جسمی مثل کرمپهای شکمی، نفخ، آکنه، سردرد و علائم خلقی مثل افسردگی، بیقراری، پرخاشگری، کاهش انگیزه و فراموشی و... باشند.
🟢 گرچه علت اصلی این سندروم نامشخص است ولی دانشمندان بر این باورند که افزایش یا حساسیت به سطح پرولاکتین در بروز این علائم موثر است. پروستاگلاندین E1 مانع از اثر محرک پرولاکتین میشود (که در فاز لوتئال به اوج خود میرسد) و در بهبود علائم نقش دارد.
🟢 یک پژوهش بالینی دوسوکور بر روی دو گروه ۳۸ نفره (گروه دریافتکننده روغن گل مغربی و گروه شاهد) زنان اصفهانی، پس از تجویز به مدت دو سیکل متوالی ۱۴ روز قبل از قاعدگی وضعیت جسمی و روانی آنها رصد شد. تفاوت معناداری از نظر بهبودی علایم در گروه دریافتکننده دارو، قبل و پس از درمان مشاهده شد. در حالی که این تفاوت در گروه شاهد مشاهده نشده بود.
🟢 کپسولهای حاوی روغن گل مغربی در بازار دارویی ایران با نامهای تجاری مختلف موجود است، که علاوه بر بهبود علائم pms در بهبود علائم یائسگی، کاهش سرطان پستان، آرتریت روماتوئید و التهابات پوستی نیز کاربرد دارد.
🟢 این دارو نباید با سایر داروهای ضدانعقاد خون، یا برای بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی تجویز شود. عوارض جانبی احتمالی ناشایع است، تنها در بعضی افراد عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و نفخ بروز پیدا کرده است.