نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

ما تعدادی دانشجوی جوان علوم پزشکی هستیم که در تلاشیم تا مباحث علمی را به زبان ساده و روان ترجمه کنیم.

بررسی واکسنی جدید که ویروس SARS-CoV-2 را هدف میگیرد

شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲ ب.ظ

🔬دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، واکسنی ساخته اند که ویروس SARS-CoV-2 را هدف قرار می دهد.

🧫این واکسن برخلاف سایر واکسن های COVID-19 در حال توسعه ، به صورت تک دوز و از طریق بینی که اغلب محل اولیه عفونت است ، استفاده می شود. و در جلوگیری از عفونت در موش های مستعد ابتلا به کروناویروس جدید، مؤثر است.

🔻دکتر هربرت اس. گاسر ، استاد میکروبیولوژی مولکولی و آسیب شناسی می‌گوید: " موش ها به خوبی از بیماری محافظت شده اند و پاسخ ایمنی قوی در آن ها ایجاد شده است. و در بعضی از موش ها ، شواهدی از ایمنی استریل شده در قسمت هایی که هیچ نشانه ای از عفونت پس از برخورد با ویروس وجود ندارد، مشاهده می‌شود."

🔻آدنو ویروس ها اساس بسیاری از واکسن های تحقیقاتی مربوط به COVID-19 و سایر بیماریهای عفونی، مانند ویروس ابولا و سل هستند و سوابق ایمنی و کارآیی خوبی دارند. اما هنوز تحقیقات زیادی در زمینه القای واکسن از طریق بینی انجام نشده است.

🔻دکتر دیوید تی. کوریل، استاد برجسته سرطان شناسی: "همه واکسنهای دیگر آدنوویروس در حال توسعه برای COVID-19، با تزریق به عضله بازو یا ران انجام می‌شود. اما بینی مسیر جدیدی است، و نتایج ما شگفت آور و امیدوارکننده است. همچنین مهم است که تنها یک دوز واحد تولید چنین پاسخ ایمنی قوی می‌کند. واکسن هایی که برای محافظت کامل به دو دوز نیاز دارند ، کمتر موثر هستند زیرا برخی از افراد به دلایل مختلف ، هرگز دوز دوم را دریافت نمی کنند. "

🔻اگرچه واکسن آنفلوانزا به نام FluMist وجود دارد که از طریق بینی تحویل داده می شود ، اما از یک شکل ضعیف شده از ویروس آنفلوانزای زنده استفاده می کند و بنابراین نمی تواند در گروه های خاصی از جمله کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها توسط بیماری هایی مانند سرطان و HIV تجویز شود.
♦️در مقابل ، واکسن intranasal جدید COVID-19 در این مطالعه، از ویروس زنده با قابلیت تکثیر استفاده نمی کند، و آن را ایمن تر می کند.

🔻محققان این واکسن را از دو طریق تزریق عضلانی و ورود از بینی در موش‌ها مقایسه کردند.
تزریق عضلانی واکسن پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند که مانع از سینه پهلو می شود، اما از عفونت در بینی و ریه ها جلوگیری نمی کند. و این درحالی است که مسیر ورود از بینی، موجب جلوگیری از عفونت در دستگاه تنفس فوقانی -تحتانی ، بینی و ریه ها می‌شود و نشان می دهد که افراد واکسینه شده ویروس را گسترش نمی دهند یا عفونت دیگری ایجاد نمی کنند.

#بیوتکنولوژی
✍️ به قلم: نگار عمرانی
📚 منبع: sciencedaily

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۶/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی