✅ ترس عامل محافظت کننده انسان از خطر است. یک تیم پژوهشی کشف کرده است که این حتی در مورد اختلالات اضطرابی پاتولوژیک نیز صدق میکند. بیمارانی که از اضطراب شدید رنج میبرند، احتمالاً زودتر به علائم حمله قلبی توجه کرده و زودتر به معالجه پزشکی میپردازند، در نتیجه شانس زنده ماندن آنها بیشتر است.
✅ افراد مبتلا به اختلال اضطراب، ترسهای غیر منطقی دارند که هیچ ارتباطی با خطر واقعی ندارد. آنها اغلب حتی نسبت به موقعیتهای عادی روزانه دچار دلهره شده و این فشار سنگینی بر زندگی آنها وارد میکند. این امر میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی باشد. با این حال، همواره ترس به عنوان یک مکانیسم محافظتی موثر در موارد اضطراری حاد عمل کرده است.
✅ تیمی به سرپرستی پروفسور کارل-هاینز لادویگ از Technical University of Munich (TUM) و هلمهولتز زنتروم مونشن کشف کردهاند که حتی میتوان اختلالات اضطرابی را برای واکنش نسبت به حمله قلبی سودمند دانست.
✅ برای این مطالعه، آنها از دادههای مطالعه MEDEA (Munich Examination of Delay in Patients Experiencing Acute Myocardial Infarction) استفاده کردند که در آن 619 بیمار قلبی 24 ساعت پس از ترک بخش مراقبتهای ویژه، در بیمارستان مورد مصاحبه قرار گرفتند. در این مصاحبه سایر دادهها، مانند زمان ورود به بیمارستان و روند بیماری، نیز مورد بررسی قرار گرفت.
✅ حدود 12 درصد بیماران در این مطالعه دارای اختلال اضطراب بودند. مشخص شد که این دسته از بیماران نسبت به حمله قلبی حاد واکنش سریع تری نشان می دهند و زودتر به اورژانس مراجعه می کنند. درمان سریع دارویی پس از حمله قلبی میتواند باعث کاهش آسیب به قلب، متعاقب آن کاهش اختلال در سلامتی و احتمال مرگ میشود.
✅ در این مطالعه، اختلاف زمانی مراجعه به بیمارستان در دو گروه از زنان مبتلا به سکته قلبی دارای اختلال اضطراب و بدون اختلال اضطراب به طور دقیق مورد بررسی و تعیین قرار گرفت: به طور متوسط، بیماران دسته اول 112 دقیقه پس از شروع حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کردند، در حالی که برای همتایان بدون اختلال اضطراب آنها، این زمان حدود 2 ساعت بیشتر بود. به گفته کارل-هاینز لادویگ ، بسیاری از مطالعات علمی نشان داده اند که هر نیم ساعت برای زنده ماندن پس از سکته قلبی ضروری است.
✅ مطالعه انجام شده توسط این تیم از نظر آماری تنها به اثر محافظتی اضطراب در زنان پرداخته بود، نه در مردان. با این وجود، یک روند مثبت در مردان مبتلا به اختلال اضطراب نیز مشاهده شد: آنها به طور متوسط 48 دقیقه زودتر تحت درمان قرار میگرفتند.
کارل-هاینز لادویگ میگوید: افراد مبتلا به اختلال اضطراب بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند، اما احتمال زنده ماندن در آنها بیشتر است. دادههای ما فاکتور مهمی را نشان میدهد. وی افزود: افراد مبتلا به اختلال اضطراب اغلب با حساسیت بیشتری نسبت به نیازهای بهداشتی خود واکنش نشان میدهند. چنین بیمارانی در دریافت اقدامات پزشکی قاطعتر هستند. به این ترتیب، یک بیماری میتواند به محافظت در برابر یک بیماری جدی دیگر کمک کند.
.
✅ با این وجود، همانطور که این مطالعه هم نشان میدهد، این ویژگی از نظر روانی هزینههای زیادی را در بر دارد: بیماران مبتلا به اختلال اضطراب به طور قابل توجهی بیشتر از بیمارانی که مبتلا به این اختلال نیستند از استرس، خستگی مفرط و عدم برخورداری از سلامت عمومی رنج میبرند.
#بهداشت_و_سلامتروان
✍🏻به قلم : مجتبی نوشک
📚منبع : scienceDaily
ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید