یک تکسلولی، یا یک وعده غذایی کامل؟
🟢 جلبک سبز تکسلولی Clorella vulgaris ، ساکن آبهای شیرین است و از مکملهای غذایی و پریبیوتیکهاییست که مورد مطالعات انسانی و حیوانی فراوانی قرار گرفته است. این جلبک به طور ویژهای حاوی موادغذایی و ویتامینهای مختلفی از جمله پروتئینها، اسیدهای چرب غیراشباع، امگا ۳، فیبر و پلیساکاریدها، آنتی اکسیدانت، ویتامینهایی مثل ویتامین b12، ویتامین c و... است. به طوری که به عنوان یک راهحل برای بحران گرسنگی جهانی برخاسته از جنگ جهانی دوم، مطرح شد. در طی افزایش نگرانیها درباره داشتن تغذیه سالم و متعادل، در سال ۲۰۱۶ بازار فروش کلرلا به ۱۳۸ میلیون دلار رسید و پیشبینی شد تا سال ۲۰۲۱ به ۱۶۸ میلیون دلار میرسد. البته میزان موادغذایی موجود در این جلبک بسته به جایگاه جمعآوری، نحوه خشک کردن و نحوه فرآوری متغیر است.
🟢 در یک کارآزماییهای بالینی بر روی ۱۷ فرد با سبک زندگی ناسالم و ۱۷ فرد سالم، در یک دوره ۱۶ هفتهای، این مکمل تجویز، و تستهای خونی و بیان ژنهای سلولهای خونی قبل و بعد مصرف رصد شد. در هردو گروه افزایش بیان ژنهای مرتبط با مسیر سیگنال انسولین و متابولیسم چربی مشاهده شد، که نشانگر پتانسیل ضدهایپرگلایسمی این مکمل میتواند باشد.
🟢 در مطالعهای دیگر به علت خاصیت آنتیاکسیدانی، برای ۵۲ مرد سیگاری بین ۲۰ تا ۶۵ سال در طی ۶ ماه، روزانه ۶.۳ گرم کلرلا، یا پلاسبو تجویز شد. نتایج افزایش ۴۴.۴ درصدی ویتامین C موجود در پلاسما، ۱۵.۷ درصدی ویتامین E و افزایش فعالیت اریتروسیت کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز را نشان داد.
🟢 سایر مطالعات انجام شده نشانگر پتانسیلهای درمانی فراوان دیگر این فرآورده طبیعی شامل: خاصیت بهبود فشار خون، بهبود کمخونی و کاهش علایم PMS، تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی، سلامت پوست و ناخن، تاثیر بر بهبود یبوست، سمزدایی، بهبود زخم معده، پیشگیری از آترواسکلروزیس، بهبود بینایی و... است.
🟢 فرآورده دارویی کلرلا به شکل قرص با نام تجاری آلگومد، در بازار دارویی ایران قابل تهیه است. (https://uupload.ir/files/6qm_img_20201018_180239_220.jpg)
#داروسازی_سنتی
📚 منابع: ۱ () ۲ ) ۳ (/)
✍🏻 بهقلم: طنین نوراللهیان
ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید