نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نشریه ی علمی - ترویجی حاوی

ما تعدادی دانشجوی جوان علوم پزشکی هستیم که در تلاشیم تا مباحث علمی را به زبان ساده و روان ترجمه کنیم.

محققان یک روش جدید برای مبدل‌سازی نانو ذرات به سلول‌های قرمز خون ایجاد کرده اند، که به آن‌ها امکان می‌دهد که از سیستم ایمنی بدن فرار کرده و داروهای ضد سرطان را مستقیم به تومور برسانند. این روش شامل جمع‌آوری غشا از سلول‌های قرمز خون و پیچیدن آن مانند یک شنل استتار قدرتمند در اطراف یک نانوذره پلیمر قابل تجزیه است که با بسته‌های دارویی کوچک پر شده است. اندازه نانوذرات کمتر از 100 نانومتر است. این اولین باری است که غشای سلول طبیعی را با یک نانو ذره مصنوعی برای کاربردهای دارویی ترکیب می کند. به گفته محققان این سیستم نانو ذرات خطر کمی برای پاسخ ایمنی خواهد داشت.

◽️محققان سال‌هاست که در حال توسعه سیستم‌های انتقال دارو هستند که از رفتار طبیعی بدن برای تحویل موثرتر دارو تقلید می‌کنند. این به معنای ایجاد حامل مانند نانو ذرات است که می‌توانند برای مدت طولانی در بدن زندگی کرده و گردش کنند بدون اینکه مورد حمله سیستم ایمنی بدن قرار بگیرند. گلبول‌های قرمز خون تا 180 روز در بدن زندگی می‌کنند و به همین ترتیب وسیله حمل و نقل طولانی مدت طبیعت هستند.

▫️از این نانوذرات پنهان شده در حال حاضر با موفقیت در درمان سرطان‌های بالینی برای تحویل داروهای شیمی درمانی استفاده می‌شود. آن‌ها در یک ماده مصنوعی، مانند پلی اتیلن گلیکول پوشانده شده‌اند که یک لایه محافظتی برای سرکوب سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند تا نانوذره وقت داشته باشد تا محموله خود را تحویل دهد. محققان اذعان دارند که حامل‌های نانوذرات مخفی شده در این روش امروزه می‌توانند ساعت‌ها در بدن در مقایسه با یک نانوذره بدون این پوشش خاص، که تنها دقایقی میتواند زنده بماند، گردش داشته باشند.

▫️استفاده از گلبول‌های قرمز بدن، خود نشان‌دهنده یک تغییر قابل توجه در تمرکز و یک موفقیت بزرگ در زمینه تحقیقات شخصی سازی دارو است. تلاش برای تقلید از مهم‌ترین خواص گلبول قرمز در یک پوشش مصنوعی نیاز به درک عمیق بیولوژیکی از عملکرد کلیه پروتئین‌ها و لیپیدها در سطح سلول دارد تا بدانید که از خواص مناسبی تقلید می‌کنید. در این باره محققان درحال تلاش برای گرفتن کل غشای سطح، از یک گلبول قرمز واقعی هستند.

▫️استفاده از ذرات نانو برای رساندن داروها همچنین باعث می‌شود تا ساعت‌ها برای تزریق آرام داروهای شیمی درمانی به صورت داخل وریدی به چند دقیقه برای یک بار تزریق داروی نانو ذرات کاهش یابد. این به طور قابل توجهی تجربه و انطباق بیمار با برنامه درمانی را بهبود می‌بخشد. این موفقیت می‌تواند منجر به تحویل داروی شخصی سازی شده تری شود که در آن نمونه کوچکی از خون خود بیمار می‌تواند به اندازه کافی غشای اساسی تولید کند تا بتواند نانو ذره را پنهان کند و خطر پاسخ ایمنی را به هیچ کاهش دهد. محققان همچنین در تلاش هستند یک مولکول به عنوان هدف گیر به غشا اضافه کنند که این ذره را قادر می‌سازد سلول‌های سرطانی را جستجو کرده و به آن متصل شود.

▫️توانایی تحویل چند دارو در یک نانوذره حائز اهمیت است زیرا سلول‌های سرطانی می‌توانند در برابر داروهای تحویل داده شده به صورت جداگانه مقاومت کنند. با ترکیب آن‌ها و تجهیز نانوذره در هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی، می‌توان کل بسته دارویی را مانند یک بمب به داخل سلول سرطانی پرتاب کرد.

#نانو‌تکنولوژی
✍🏻به قلم: امیرمحمد نوریان
📚منبع: News-Medical

ما را در پیامرسان تلگرام دنبال کنید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی