آنتیبادیهای خوراکی ، روشی برای پیشگیری و درمان بیماری ها
◽️تزریق آنتیبادی به خون روشی مرسوم برای درمان و پیشگیری از بیماریهایی نظیر سرطان، بیماریهای عفونی و التهاب است. طراحی روشی برای مصرف خوراکی این داروها با هدف اثر موضعی بر لوله گوارش، مزایایی از جمله غیرتهاجمی بودن مصرف خوراکی و جلوگیری از عوارض جانبی سیستمیک را دارا میباشد. محققان به دنبال فناوریهایی هستند که آنتیبادی را حین عبور از معده محافظت کند و آن را سالم و فعال به محل مورد نظر برساند.
◽️در این مطالعه قالب آنتیبادیای طراحی کردند که علاوه بر ساده بودن به اندازه کافی برای عبور از معده مقاوم است. تولید SIgA نوترکیب فرآیند بسیار پیچیده و سختی است، همچنین رزین مناسبی برای خالص سازی SIgA در مقیاس صنعتی وجود ندارد. این تیم آنتی بادیهای ساده شده را در دانههای سویا تولید کردند. بیان و تجویز آنتیبادی در ماتریکس غذایی برای تحویل رودهای دارو بسیار مناسب به نظر میرسد؛ چرا که فرایند چالش برانگیز تصفیه را ندارد و امکان تولید به صرفه، در مقیاس بزرگ را فراهم میآورد. همچنین به علت تولید آنتیبادی در بذر گیاه، آنتی بادی دارای کپسول زیستی است و به کپسول گذاری نیازی ندارد و به راحتی خورده میشود.
◽️در این مطالعه فناوری آنتی بادی خوراکی در خوکها مورد مطالعه قرار گرفت. اسهال ناشی از انتروتوکسوژنیک Ecoli در خوکها بیماری شایعی است که هزینههای زیادی را به صنعت دامپروری تحمیل میکند. هم اکنون راهحل آن استفاده از آنتیبیوتیک است که به علت مسائل مربوط به مقاومت آنتیبیوتیکی و مشکلات بیماریهای مشترک انسان و حیوان مصرف آن محدود شده است. تجویز این آنتیبادیها در خوکهای جوان مستعد ابتلا به عفونت Ecoli، نتایج خوبی را در پی داشت؛ به نظر میرسد درمانی موثر و ایمن برای کنترل این بیماری است.
◽️این تیم بیشتر به دنبال مصرف این آنتیبادیها به عنوان محصول دامپزشکی بودند؛ با این حال کاربرد این داوری بسیار گستردهتر است. از آنجایی که روده خوک بسیار شبیه روده انسان است؛ میتوان از این روش برای درمان و پیشگیری از بیماریهای روده انسان و کاهش علائم بیماریهای معده نظیر بیماریهای کرون و کولیت اولسراتیو نیز بهره جست. تطبیق پذیری این فناوری جدید فرصتهای متعددی را برای استفاده آن در زمینههای مختلف از جمله مواد افزودنی خوراک، مواد مغذی، داروهای زیستی و بهینهسازی میکروبیوم ایجاد میکند.
#بیوتکنولوژی
✍🏼به قلم: آیسا رضوانی
📚منبع: sciencedaily