منعطف کردن هسته سلولها حرکت آنها را در بافت متراکم میسر ساخته که ترمیم آسیب را تحریک میکنند
گروهی از پژوهشگران🔬🧑🏻🔬 معتقدند که این روش جدید به بدن برای ترمیم جراحت ها کمک می کند. این گروه تئوری خود را با استفاده از دارو درمانی💊 و مهار آنزیم هایی در هسته سلول های مینیسک زانو که مسئول استحکام و سختی ساختار هسته اند، آزمایش کردند.
مهارکننده ای به نام " تریکوستاتین A " برای نرم کردن هسته سلول ها به کار می رود که به آنها اجازه میدهد به مناطق غیر قابل عبور در بافت های سخت که قابلیت ترمیم پایینی دارند مهاجرت کنند. همچنین با این روش، بهبود در ترمیمِ بافتهای پیوندی دیگر بدن مثل تاندون و غضروف هم دیده شده است.
در واقع بعد از جراحت، بدن به سلول هایی برای مهاجرت به ناحیه آسیبدیده نیاز دارد که ماده زمینه ای بافت جدید را ایجاد کنند و در نتیجه بافت بتواند ترمیم شود؛ مثل کامیونی که بلوک های سیمانی را برای محل ساخت و ساز حمل می کند🚚🏗
اجازه دادن به سلول ها برای حرکت آزادانه تر به سمت محل آسیب، می تواند ترمیم را سریع تر و موثرتر کند. پژوهشگران باور دارند که هسته سخت سلول ها فاکتور محدود کننده برای مهاجرت آنها به سمت بافتهای مستحکم بدن است و باعث پارگی و ترکیدن هسته حین تلاش برای عبور از این بافت ها می شود. محققان به دنبال آزمایش این روش برای درمان پارگی های مینیسک زانو در حیوانات هستند🧑🔬🧪
📌به گفته Mauck از تیم محققان، این روش میتواند به صورت بالقوه برای تقویت پروسه ترمیم زخم، در بافت های دیگر مثل پوست🩹 هم به کار رود.
#بیوتکنولوژی
✍🏻به قلم : فاطمه شریعتی
📚منبع Science Daily